O nas

mazoretkaMAŽORETKA je dekle, ki v posebni uniformi koraka ali pleše ob spremljavi godbe na pihala. Vidimo jo lahko v klasični paradi ali figurativi tudi ob drugi primerni glasbi. Glavni rekvizit je mažoretna palica, drugi poljubni rekviziti pa so pom-pomi, dežniki, zastave, klobuki in podobno. Klub dupleških mažoretk deluje osemnajsto leto. V klubu nismo strogo tekmovalno usmerjeni, temveč dajemo poudarek predvsem na razvijanju osebnosti, na pozitivni samopodobi, na samozavesti, da znajo punce javno nastopati, da se znebijo treme in se med seboj družijo. Težimo k združevanju mažoretne dejavnosti skupaj z intelektualnim in socialnim. Mentorji jim dajemo znanje in izkušnje, ki si jih ne morejo pridobiti v šoli ter jim dajemo možnost, da z mažoretkami pridobijo dodatno vrednost pred njihovimi vrstniki.

Nastopamo na različnih prireditvah, rojstnih dnevih, otvoritvah, sodelovale smo v reklami za Mobitel Itak Džabest, udeležujemo se tekmovanj v klasični mažoretni disciplini. Sodelujemo s Pihalnim orkestrom občine Duplek, s Pihalnim orkestrom Svoboda Maribor, pa tudi z drugimi pihalnimi orkestri, ki nimajo svojih mažoretk. Organiziramo javne prireditve (npr. otroško modno revijo, miklavževanje, dobrodelne prireditve) in manjše projekte (aktivne počitnice, družabne igre, obisk kina). Čez leto organiziramo motivacijski vikend, poleti pa gremo skupaj na morje, kjer združujemo prijetno s koristnim.

Začetek mažoretk v Občini Duplek je bil davnega leta 1998, ko je Tanja Brčič ustanovila prvo skupino. MEDIJI Časopis DELO Reportaža o mažoretkah na prireditvi 11. 10. 2011  Mažoretka za en dan. Novice Občine Duplek: Trudimo se, da s prispevki v Novicah Občine Duplek, občane obveščamo o naših dogodkih, kaj je novega, objavimo kakšno nagradno igro in podobno … _______________________________________________________________ Televizija Včasih v kakšnem filmu zasledimo mažoretke. In ker se to pojavi zelo redko, smo takrat toliko bolj navdušene. Nekajkrat smo se na televiziji znašle tudi same … _______________________________________________________________ Drugo